Onderaan deze blog betuig ik mijn volle steun aan CO2-neutraal reizen, Artikel 27 en Berenhuis, Dorpsraad (Heusden-Zolder)

maandag 10 april 2017

On the road, trains, roadworks, houses en een mooi interview met een Amerikaans koppel

Van Henderson tot Van: 105 km via Tyler (Texas), met de fiets is het steeds wat verder.

Hier hoor je een trein wel degelijk aankomen ondanks dat de slagbomen dicht waren:

Wegenwerken onderweg waarbij de job van deze man er in bestond om "stoplicht" te spelen. Om de 5 minuten zijn bord draaien van "STOP" naar "SLOW". Hij sprak me aan: "It's going to be a long day!". Hij mocht niet gaan zitten en moest daar elke dag gaan staan als stopbord. Mijn benen deden al pijn van het kijken:


Dit is wel duidelijk; nummer en huis:

Wel je hebt soms van die momenten, na 2,5u continu fietsen, heuvel op heuvel af was dit hetgeen ik het meeste nodig had: een extra large Fanta en een stevige vettige zoute worst. En deugd dat dat deed. Ik had het blijkbaar echt nodig:

Hier ligt blijkbaar het hoofdkwartier van Mercy Ships: een medisch schip dat de kusten van Afrika afvaart om op de boot de bewoners te helpen:

Hier wonen Jessica en Justin die ik leerde kennen via warmshowers.org. Bijzonder lieve mensen bij wie ik kort op bezoek ging voor een gesprek en interview. Zij leven erg on-Amerikaans: biologische boerderij met verkoop, gezond eten en leven, verbonden met buurt en vrienden. Jessica is daarnaast ook halftime vroedvrouw. Heel mooi om even mee te maken. Hun huisje in een prachtige rustige omgeving:

Hun hond die me rustig bejegende na de tientallen honden die me onderweg van hun buurt weg blaften:


The shining? Huizen op wielen, olieboorders en de rust van een prachtige bibliotheek

The Shining, remember?

Je zal je huis maar meenemen, met uitschuifbare delen voor maximum space:

Pasen in de tuin:

Texas is oil, op de meest onmogelijke plaatsen wordt hier naar olie geboord. Vermoedelijk allemaal private concessions. Het lijkt me wel wat passé gezien deze beelden: piepend en krakend, niet beschermd, soms overwoekerd… Trouwens zon- en windenergie zijn stilaan goedkoper aan het worden dan olie en gas. Trump is wrong.



Met wat fantasie is dit het handgebaar voor schieten met een revolver:

Iemand interesse?

Het routeke van Dallas, ook zonder trein:

En dan plots duikt deze prachtige nieuwe bibliotheek op waar het mooi, rustig en stil is. Een oase in deze drukke commerciële autowereld: